Buscar

martes, 19 de abril de 2011

Els drets de la dona

Drets de la dona desde la cuna:
En diversos países de Latinoamérica, Asia y África, el naxement de una chiqueta es considerava una desgrasia o un castig divi. El naxement de un chiquet, en cambi, es motiu de regocijo familiar. En paísos com Bolivia, on es conserva la idea de que els homes están fets per a el treball y les dones per la cuina, ambdos pares lamenten el naixement de la filla.
EL cert es que, en tota societat patriarcal, es ensenya a els xiquets, desde molt temprana edad, a valorar la virginidad i la bellesa en les dones, i la virilidad e inteligencia en els homes. Segons els contes de fades i princeses, la chiqueta te que ser com Blancanieves o Cenicienta, hermosa i bondadosa, si bol encontrar un príncep blau, ya que si es una dona emancipada, en drets i llibertats, corre el risc de pareixerse a la bruixa Amelia o a la "reina con cabeza de cerdo", que exalten la imagen de un ser repugnant per dintre i per fora.
En les propagandes comercials es representa el estereotip clásic de la dona, qui, ademes de ser jove i bella, bol saber asear la casa i ser diestra en la cuina. Les chiquetes tenen que jugar en nines i ajudar a les mares en els quehaceres doméstics. Esta propaganda ideológica, llunyana de estar reñida en el principi de que la dona te els m
ateixos derets que el home, discrimina a la dona desde el instant en que la presenta com a un ser menys capaç e inteligent que el home.
La majoría de les dones están entrenades per a la resignació i el sometiment. Se les obliga a quedarse en casa per cuidar a els germans
menors, per a ajudar en les labors doméstiques, del camp i en el comerç informal. Es dir, les desventajes i la discriminació de la dona començen en la cuna. En el área rural, elles asisteixen menys que els varons a la escola, deixen de educarse a mol temprana edad i, consiguientment, constitueixen la major tasa de analfabetisme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario