Buscar

martes, 22 de febrero de 2011

Introducció - Transició i la temàtica del nostre treball

La Transició Espanyola és el període històric en el que es dóna el procés pel que Espanya deixa darrere el règim dictatorial del general Francisco Franco, passa a regir-se per una Constitució que consagrava un Estat social, democràtic i de Dret.

Hi ha moltes opinions respecte a la duració de la transició. Alguns d’ells són: 

-Període comprés entre la proclamació de Juan Carlos I com a rei d'Espanya el 22 de Novembre de 1975 i l'entrada en vigor de la Constitució, el 29 de Desembre de 1978.

-Període entre la mort de Francisco Franco i el 28 d'Octubre de 1982, any en el que deixa de governar l'Unió de Centre Democràtic (UCD), partit que va promoure el canvi de règim polític i l'aprovació de la Constitució del 78; hi ha com alternativa d'acabament del període els anys 1985 o 1986, amb l'entrada del país en la Comunitat Econòmica Europea (Unió Europea) o l'aprovació del referèndum sobre la permanència d'Espanya en la OTAN.


Així, quan parlem de la transició, parlem també de canvis de tot tipus: socials, polítics, econòmics... I, en aquest tema, està inclosa la integració de la dona com a membre actiu de la societat. Aquest treball està dedicat a la investigació dels canvis en la vida de la dona a Espanya durant aquest període, i esperem reflectir la vida de les dones abans i després del Franquisme, fins arribar a una societat molt pareguda a l’actual.

Font: Wikipedia

Entrada redactada per Marina

No hay comentarios:

Publicar un comentario